Bilişim Suçları

Daha sonra paylaşılacaktır…

Prof. Dr. Seydi KAYMAZ

Eğitimi:

Lisans: 1982-1986. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

Yüksek Lisans: 1997 İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku (Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku) Anabilim Dalı.

Doktora: 2004–2008. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku (Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku) Anabilim Dalı.

Doçentlik: 2016-Ceza Muhakemesinde Devlet Sırrı.

Profesörlük: 2022-Ceza Muhakemesinde İstinaf

Önceki Görevleri:

1989-2001 tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Cumhuriyet Savcılığı.

2001-2016 tarihleri arasında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı.

2016-2019 tarihleri arasında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Başkanlığı.

Araştırma: Almanya Frieburg’da bulunan Max-Planck Ceza Hukuku Enstitüsünün sağlamış olduğu burs ile 1.12.2010-31.12.2010 tarihleri arasında Max-Planck Enstitüsünde Kişisel Verileri Koruma Otoritelerinin Rolü konusunda bilimsel araştırma.

Tezleri:

Yüksek Lisans: Ceza Muhakemesinde Hukuka Aykırı Deliller.

Doktora: Ceza Muhakemesinde Telekomünikasyon Yoluyla Yapılan İletişimin Denetlenmesi.

Doçentlik: Ceza Muhakemesi Hukukunda Devlet Sırrı.

Profesörlük: Ceza Muhakemesinde İstinaf

Yayınları: 11 kitap, 25 makale, 42 çalıştay-sempozyum ve panel

Hakemlik Yapılan Dergiler: Türkiye Adalet Akademisi Dergisi

Mahmut Kaan YÜKSEL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı

Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu

Cumhuriyet Savcısı

1969 Ankara doğumlu olup, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine başlamış, 1990 yılında hukuk fakültesini bitirdikten sonra Ankara’da bir süre serbest avukatlık yapmış ve 1994 yılında Adalet Bakanlığı’nda hakim savcı adaylığına başlamıştır.

Sırasıyla 1996-1997 Şırnak-İdil savcılığı, 1997-2001 Kars-Sarıkamış savcılığı, 2001-2004 Edirne-Lalapaşa savcılığı, 2004-2009 Edirne savcılığı, 2009-2012 yılları arasında Van savcılığı yapmış olup, Temmuz 2012 yılından itibaren Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaktadır.

Görev yaptığı soruşturma büroları arasında; kaçakçılık suçları soruşturmaları, örgütlü suçlar soruşturmaları, avukat soruşturmaları, çocuk suçları soruşturmaları, kabahat ve ön ödeme bürosu soruşturmaları, cezaevi savcılığı, infaz savcılığı, müracaat savcılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık suçları soruşturmaları olup; Mart 2014 tarihinden bugüne kadar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunda görev yapmaktadır.

2005 yılından itibaren bazı uluslararası soruşturmalarda görev almış ve ayrıca bilişim suçları alanında Avrupa Konseyinin düzenlediği çok sayıda çalıştay ve seminere katılmış, katılımlarının çoğunda konuşmacı ve panelist olarak görev almıştır.

Özellikle bilişim suçları alanında Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ankara Barosu ve çeşitli üniversiteler ile Türkiye Polis Akademisi ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi gibi kurumların organize ettiği çalıştaylarda sunumlar yapmıştır.

Evli ve bir çocuklu olup, halen eşi Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üye Hakimliği, kızı ise Bilkent Şehir Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları Uzmanlığı eğitimine devam etmektedir.