Öğrenmeyi Öğrenmek

26 Ekim 2023 tarihinde yapılması planlanan "Öğrenmeyi Öğrenmek" konulu seminer aynı tarihte Üniversitemizin açılış töreni yapılacak olması nedeni ile 23 Kasım 2023 Perşembe 13:30'a ertelenmiştir. Daha önce kaydolanların tekrar kayıt olmasına gerek yoktur. Kaydolmamış olanlar aşağıdaki link üzerinden kaydolabilirler. Katılım için aynı link kullanılabilir.

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://events.teams.microsoft.com/event/bcba4467-2d07-4ae5-b747-bc4ec448c067@2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

1.    Öğrenme Kazanımları

      Seminer sonunda katılımcılar;  

·         Öğrenmenin beyinde nasıl gerçekleştiğini açıklar

·         Öğrenme ve düşünme süreci ilişkisini açıklar

·         Öğrenme ve düşünme sürecinde zihinde olup bitenleri izleyerek değerlendirir

·         Motivasyon, dikkat ve öğreneni tanımanın öğrenme sürecindeki önemini açıklar

·         Öğrenme sürecinde etkili öğrenme stratejileri kullanır

 

2.    Kapsam

·         Öğrenme nedir ve nasıl gerçekleşir?

·         Öğrenme mi öğretme mi?

·         Öğrenme ve düşünme

·         Üst biliş: Zihinde öğrenme ve düşünmeyi izleme

·         Öğrenmede motivasyon ve dikkat

·         Öğreneni tanıma

·         Etkili öğrenme stratejileri

 

 

 

Prof. Dr. Ahmet DOĞANAY

Prof. Dr. Ahmet DOĞANAY lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünde 1983 yılında tamamlamıştır. İlk yüksek lisans derecesini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde aynı alanda 1986 yılında tamamlamıştır. 1986 yılında 1416 sayılı yasa ile Amerika Birleşik Devletlerine gönderilen Ahmet DOĞANAY, Long Island Üniversitesinde ilköğretimde program ve öğretim alanında ikinci bir yüksek lisans derecesi almıştır. Doktora eğitimini ise, Pittsburgh Üniversitesi öğrenme ve öğretme bölümünde sosyal bilgiler eğitimi alanında 1993 yılında tamamlamıştır.

1978 yılında bir yıl sınıf öğretmenliği yapan Ahmet DOĞANAY, akademik yaşama 1984 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitim bilimleri bölümünün ilk araştırma görevlisi olarak başlamıştır. Yurt dışı dönüşü yine aynı fakültede göreve başlamış ve halen devam etmektedir.

Ahmet DOĞANAY akademik yaşamında, ana bilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, yüksekokul müdürlüğü, senato üyeliği, üniversiteler arası kurul üyeliği ve dekanlık gibi çeşitli idari görevlerde bulunmuştur ve bu görevlerin bir kısmı halen devam etmektedir.

Profesör DOĞANAY, çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde uzmanlık ve danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Bu projeler arasında, YÖK Dünya Bankası Hizmet Öncesi Öğretmen Eğitimi Projesi, Avrupa Konseyi Demokrasi ve İnsan Hakları Projesi, Avrupa Değerler Eğitimi Projesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temel Eğitimde Program Geliştirme Projesi sayılabilir. Ayrıca TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Danışma Kurulu üyeliği görevinde de bulunmuştur. Sosyal bilgiler eğitimi, düşünme eğitimi ve program geliştirme alanlarında yayınlar yapan Ahmet DOĞANAY, SSCI indeksinde taranan bir dergide baş editörlük görevini yürütmektedir.