Cumhuriyet’in Eğitim Akışında Köy Enstitüleri

13 Nisan 2023 tarihinde sunulacak Sosyal Bilimler Enstitüsü Seminerler dizisinde sunulacak “Cumhuriyet’in Eğitim Akışında Köy Enstitüleri” başlıklı seminere ait konu başlıkları:

1. Enstitülere Nasıl Gelindi?

2. Enstitülerin Kuruluşu

3. Yer Seçimi ve Dağılımı

4. Öğretim Programı

5. Öğretim Yöntemi

6. İşleyişi

7. Sonuç

Bekir ÖZGEN

Bekir Özgen, 1937 yılında, Kayseri-İncesu'da doğdu. İlköğrenimini İncesu ve Bünyan’da; ortaöğrenimini Kayseri'de tamamladı.

1960 yılında, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İngiliz Filolojisini bitirdi.

1963'te Kayseri Lisesi'ne İngilizce öğretmeni olarak atandı.

Kazandığı sınavlar sonucu, önce Fulbright Bursu ile 1967'de ABD'de; ardından, Avrupa Konseyi Bursu ile de 1968-1969'da İngiltere'de Yüksek lisans öğrenimi gördü.

1970 yılında atandığı Bornova Anadolu Lisesi'nden 1985'te emekli oldu.

Yazarın, altısı İngilizce, otuzu aşkın kitabı bulunmaktadır. Bunlardan yedisi, büyük ödül almış eğitim ve sosyal bilim araştırmalarıdır.

Bekir Özgen çok sayıda öykü ödülü almış olup değişik dergilerde öyküleri yayınlanmaktadır.