2022 Yılının Küresel Güvenlik Açısından Görünümü

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://teams.microsoft.com/registration/c_heLp7NzEaLirfkYMfVeA,wSqczncEFE-tKYPvZrQJsg,EjG1VABUWEqaGzLuwms2TA,zxdjNvMRhEWGpRIy7F6K2w,FU9f8V3f60G8vBe5YfQmiA,SbqyUXHH7E-4KEpcRapvDQ?mode=read&tenantId=2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Prof. Dr. Murat KOÇ

1969 yılında İstanbul’da doğan Prof.Dr.Murat KOÇ, 1985 yılında Haydarpaşa Lisesinden, 1989 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olmuştur.

1994 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni derece ile bitiren KOÇ, 1997 yılında aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden de derece ile mezun olarak “Kamu Hukuku Bilim Uzmanı” unvanını “Türkiye-Suriye “ ilişkileri üzerine yazmış olduğu tez ile almıştır.

Kurmay Subay olarak 2001 yılında Kara Harp Akademisi’nden, 2004 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun olmasını müteakip Türk Silahlı Kuvvetlerinin stratejik karar üniteleri ile operasyon ve iç güvenlik birimlerinde 24 yıl yöneticilik yapmıştır.

Yurt dışında Suriye, İtalya, Almanya, İngiltere ve Azerbaycan’daki çeşitli eğitim birimlerinde öğrenci, eğitmen ve uluslararası heyetlerde müşahede heyeti üyesi olarak bulunan KOÇ, BM ve NATO bünyesinde Güvenlik ve Strateji konularında eğitimler almıştır.

2012 yılında İşletme Alanındaki Doktorasını “İş Tatmini, Tükenmişlik ve Örgütsel Bağlılık” konusunda yazdığı tezle tamamlayan KOÇ, 2017 yılında Yönetim ve Strateji alanında Doçent olmuştur.

Prof.Dr.Murat KOÇ Çağ Üniversitesi Hukuk, İşletme ve Uluslararası İlişkiler Lisans Bölümlerinde, Y.Lisans ve Doktora Programlarında dersler vermekte olup, TURAB, MESİAD, ADSİAD, ÇUGİDER Akademik Danışma Kurulu Üyesidir. TRT’nin güvenlik konularındaki yorumcularından olup TRT Çukurova Radyosunda 2017-2022 Arasında “Çukurova’dan Dünyaya” adlı 400’ü aşkın Program yapmıştır. Adana Mobbing Derneğinin kurucusudur.

Çağ Üniversitesi bünyesindeki Güney Güvenlik Okulu (SSC) olarak bilinen BÖLGESEL GÜVENLİK ÇALIŞMALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ’nin de kurucusu olan KOÇ, halen Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevinin yanında kamu ve özel kurumlara yönetim danışmanlığı yapmaktadır. İngilizce bilen KOÇ evli ve iki çocuk babasıdır.