Hayat Boyu Akılcı İlaç Kullanımı

 

 

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://teams.microsoft.com/registration/c_heLp7NzEaLirfkYMfVeA,wSqczncEFE-tKYPvZrQJsg,EjG1VABUWEqaGzLuwms2TA,Zw7F-lwIQkuIKaH5d0kitg,dpC55BRZBkamD2QVsV_66g,1pLLcKte70GIFng2gw368g?mode=read&tenantId=2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

İnsan var oldukça sağlık yaşamın devam ettirilebilmesi açısından en önemli konulardan biri olacaktır. Sağlık denilince aklımıza ilk gelen hastalık ve tedavidir. Bir hastalığın tedavisinde en büyük paylardan birini ise ilaç kullanımı oluşturmaktadır. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise ilacın ancak doğru ve etkin olarak kullanılabildiğinde toplum sağlığına olumlu bir katkı sunabileceğidir. Bu sunumda “Akılcı İlaç Kullanımı” çerçevesi dahilinde doğru ve etkin ilaç kullanımı ile bilgi verilecektir. 

 

 

Prof. Dr. Eda KUMCU

Eda Kumcu ilk-orta ve lise eğitimini Adana’da tamamlamıştır. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olmuştur. Dr. Kumcu, yüksek lisans ve doktora eğitimini, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Eda Kumcu 2010 yılında Doçent ve 2016 yılında Profesör unvanını almıştır. Dr. Eda Kumcu 2011-2017 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dönem III Koordinatör Yardımcısı ve Dönem III Koordinatörü olarak görev yapmıştır. 2013-2016 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Eda Kumcu şu anda Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.