Sıfır Atık Bilinç ve Farkındalığı

 

 

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://teams.microsoft.com/registration/c_heLp7NzEaLirfkYMfVeA,wSqczncEFE-tKYPvZrQJsg,EjG1VABUWEqaGzLuwms2TA,jyH7viICEkKRu4bVv4cf3w,BVyFMOO3jEOXqN9KWI4_Tg,d3WAgmPX9kWHhvikS2PBWw?mode=read&tenantId=2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

Daha sonra paylaşılacaktır. 

 

 

Doç. Dr. Ece Ümmü DEVECİ*

29.07.1978 yılında Mersin’de doğdu. 1998 yılında Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümünden Bölüm ve Fakülte birincisi olarak mezun oldu. 2002 yılında Mersin Üniversitesinden yüksek lisans ve 2008 yılında aynı bölümden doktora öğrenimini Çevre Teknoloji Anabilim Dalında tamamladı. 2001-2009 yılları arasında Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Yüksek lisans ve Doktora tezlerinde organik atıkların dönüşüm teknolojileri üzerine yaptı. 2010-2018 yılları arasında Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent, 15.08.2018 tarihinden beri aynı bölümde Doçent olarak görev almaktadır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Atık Yönetimi Koordinatörü olarak görev almaktadır. UNDP ve AB uluslararası projelerinde eğitmen ve uzman olarak görev almaktadır. Sıfır Atık Uygulamaları üzerine çeşitli kurum ve kuruluşlara eğitimler ve danışmanlıklar vermektedir. Recycling Indusry dergisinde köşe yazıları yazmakta; Çevre TV, BBN Türk, CNNtürk gibi ulusal TV kanallarında Türkiye atık sorunları ve atık yönetimi ile ilgili canlı yayınlara katılım sağlamakta; iklim değişikliği, su yönetimi, atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomiyle ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlara webinar konferanslar vermeye devam etmektedir. Birçok uluslararası birçok dergide yazarlık, editörlük, hakemlik, kitap bölüm yazarlığı, çok sayıda akademik makale ve uluslararası kongre bildirileri bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk annesidir.  

* Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Atık Yönetim Koordinatörü