Dijital Ortamda İletişim ve Nezaket

 

Üniversitemiz öğretim üye ve öğrencilerine açıktır. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://teams.microsoft.com/registration/c_heLp7NzEaLirfkYMfVeA,wSqczncEFE-tKYPvZrQJsg,EjG1VABUWEqaGzLuwms2TA,6GMbr9S2gkeHzWUPfW5BjQ,Os_5p-YGtUykC1uRjPIx8A,msNsgC0jTEKOCT11EFLcHQ?mode=read&tenantId=2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

Bilgi çağı ve Endüstri 4.0 olarak adlandırılan 21. yüzyıl aynı zamanda dijital çağ olarak da nitelendirilmektedir. Pandemi sonrası ile dijitalleşme daha hızlı yayılarak bütün iş modelleri ve yaşam tarzımız dijital ortamlar üzerindeki iletişimlerle sağlanmaya başlanmıştır. Ancak, bu ortamlarda yüz yüze iletişimdeki nezaket kurallarının bir başka deyişle ortamın sanal ama insanın gerçek olduğu ilkesinin unutulduğu gözlemlenmiştir. Bunun sonucu olarak da bütün toplumlarda özellikle kamu ya da özel kurumlarda her türlü sektörde çalışanların, aynı zamanda dijital ortamı kullanan herkesin dijital ortamlardaki iletişim becerilerini ve nezaket kurallarını öğrenmesi zorunlu hale gelmiştir.

 

Seminer Kapsamında Anlatılacak Konular:

·         Endüstri 4.0 ile meydana gelen değişimler nelerdir?

·         Dijitalleşme nedir? 

·         Nezaket nedir?

·         Dijital ortamdaki nezaket ve görgü kuralları nelerdir?

o   Telefon konuşmalarındaki nezaket ve görgü kuralları

o   Sosyal medya paylaşımlarındaki nezaket ve görgü kuralları

o   E-Posta kullanımındaki nezaket ve görgü kurallar

o   Çevrimiçi görüntülü toplantılardaki nezaket ve görgü kuralları

 

 

Doç. Dr. Birsel AYBEK

Doç. Dr. Birsel Aybek, 1973 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1996’da Çukurova Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalın’ da lisans öğrenimini, 2000 yılında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını, 2006 yılında ise Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamladı. 1998 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim görevlisi olarak göreve başlayan Aybek, halen aynı üniversitede doçent olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, 2016-2020 yılları arasında Eğitim Fakültesi dekan yardımcılığı idari görevini yürütmüştür.

 

Program geliştirme, disiplinlerarası öğretim, eleştirel düşünme, eğitim teknolojisi, medya-okuryazarlığı, öğrenme-öğretme süreci, öğretmen yetiştirme, gibi birçok konu üzerinde çalışmalar yapan ve lisansüstü tezleri yöneten Aybek’in yurtiçi ve yurtdışı kongrelerde sunulmuş 83 bildirisi, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 58 makalesi, yazılmış iki bilimsel kitabı, 2 çeviri kitabı ve 3 kitap bölümü ve kurum içi -dışı yapılmış bir çok projesi bulunmaktadır. Ayrıca akademisyenin alanıyla ilgili birçok kurum ve kuruluşlarda vermiş olduğu çok sayıda konferansı, semineri ve eğitimi bulunmaktadır.