Mendeley Kaynak Yönetim Yazılımı (Başlangıç Düzeyi)

 

Üniversitemiz öğretim üye ve öğrencilerine açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://teams.microsoft.com/registration/c_heLp7NzEaLirfkYMfVeA,wSqczncEFE-tKYPvZrQJsg,EjG1VABUWEqaGzLuwms2TA,J6gzTcGHWU2s-VDk2POJhw,yK8Y4CeXrk25TG4ME0cFkA,gS_aNnW7LkOVr_mIbucF4w?mode=read&tenantId=2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

Bu seminerde kaynak yönetim yazılımları hakkında bilgi verilecek ve Mendeley kaynak yönetim yazılımı tanıtılacaktır. Mendeley sayesinde akademik çalışmalarınızda kullandığınız kaynakları organize edebilir, bulutta saklayabilir, çalışmalarınızda notlar alabilir ve başkalarıyla birlikte çalışabilirsiniz. Ayrıca Mendeley’i kullanarak akademik çalışmalarınızda kolaylıkla atıf-alıntı yapabilir, istenilen bilimsel yazım formatında (örneğin APA, MLA vb.) kaynakça oluşturabilirsiniz. Giriş düzeyindeki kullanıcılara yönelik bu seminerde aşağıdaki konularda bilgi verilecektir:

1. Kaynak yönetim yazılımları nelerdir, ne amaçla kullanılırlar? Hangi kaynak yönetim yazılımını tercih edebilirim?

2. Mendeley kaynak yönetim yazılımı hakkında.

3. Mendeley hesabı oluşturma.

4. Mendeley ve eklentilerinin kurulumu.

5. Mendeley kütüphaneniz.

6. Kütüphaneye kaynak ekleme ve kaynaklarla çalışma.

7. Mendeley kullanarak Word dosyanızda atıf/alıntı yapma ve kaynakça oluşturma.

Not: Katılımcılara Enstitünün vereceği katılım belgesinin yanı sıra Elsevier tarafından hazırlanmış "Mendeley Training Certification of Achievement" da verilecektir. 

 

Doç. Dr. Hüseyin GÜLER – hguler@cu.edu.tr         

1980 yılında Ankara’da doğdu. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümünden mezun olduktan sonra 2002 yılında Gazi Üniversitesi Ekonometri Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında İstatistik ve 2005 yılında Ekonometri yüksek lisanslarını tamamladıktan sonra 2005 yılında Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri Bölümünde öğretim görevlisi olarak akademik kariyerine devam etti. 2011 yılında Çukurova Üniversitesi İstatistik Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 2012 yılında yardımcı doçent ve 2017 yılında doçent unvanlarını aldı. 2019’da Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Mendeley danışmanı (advisor) olan Doç. Dr. Hüseyin GÜLER’in istatistiksel simülasyon ve regresyon alanlarında yurt içi ve yurt dışı çeşitli endekslere giren 20’nin üzerinde yayını ile katılmış olduğu pek çok ulusal ve uluslararası toplantı bulunmaktadır.

Doç. Dr. Hüseyin GÜLER evli ve bir çocuk babasıdır.