Çatışmasız İletişim

Üniversitemiz öğretim üye ve öğrencilerine açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

İnsan dili toplumların kendi kültürlerine özgü her türlü kavram ve nesneyi ifade edebilecek yetkinlikte olsa da, bugünkü bilgilerimiz bize,  insan iletişiminin,  sözcüklerin karşılıklı değiş-tokuş edilmesinin çok ötesinde karmaşık süreçler içerdiğini ve doğal olarak çatışmaya açık olduğunu gösteriyor. Bu sunumda, kişiler arasında iletişim sürecini biçimlendiren sosyodilbilimsel etmenleri gerçek yaşamdan alınan örnekler ışığında, ele alıyor olacağız. Bu etmenlerin ayırdında olmak;  iletilerin karşı tarafa amaçlandığı biçimde ulaşabildiği ve çatışmaların daha az yaşandığı insan ilişkilerine olanak sağlayacaktır…

Prof. Dr. Hatice ÇUBUKÇU – cubukcuh@yahoo.com

Kuruluş sürecinde yer aldığı Ç.Ü İletişim Fakültesi’nde 2010-2019 yılları arasında Dekan Yardımcısı, Dekan, Anabilim Dalı Başkanı olarak çalıştı;   Ç.Ü bünyesinde çeşitli kurullarda görev aldı.  Öncesinde ise, Ç.Ü Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi A.B.Dalı  öğretim üyeliği;   eşzamanlı olarak Ç.Ü, YADYO, müdür yardımcılığı (2004-2006) ve  Cambridge Üniversitesi Uluslararası İngilizce sertifika programı (U.C.L.E.S) bölge temsilciliği görevlerinde bulundu(1989-1996). Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden, doktora derecesini ise, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden alan Dr. Çubukçu,  orta ve lise eğitimini Adana Ayas Koleji ve Liberty High School (Cleeveland, A.B.D.)’da tamamladı (1971). Toplumdilbilim, Konuşma Çözümlemesi, Toplumsal Cinsiyet, Toplumsal Kimlik ve Toplumsal Güç konularında ulusal ve uluslararası yayınları ve Etkileşimsel Söylem başlıklı kitabı bulunan Prof. Dr. Çubukçu evli ve üç çocuk annesidir. 2019’da emekliliğe ayrılmış olup, halen İletişim alanında Akreditasyon Değerlendirme Kurulu üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmekte, ve sivil topluma olan büyük inancıyla çeşitli kadın kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaktadır.