Çukurova Üniversitesi Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS) Nedir ve Nasıl Çalışır?

 

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://teams.microsoft.com/registration/c_heLp7NzEaLirfkYMfVeA,wSqczncEFE-tKYPvZrQJsg,EjG1VABUWEqaGzLuwms2TA,9JbO42Mik0O_OGSGTIK2Rg,2_5UrB2sLkSvUvd9-i3eCw,xp6fsBmXB0-C1L03yW8ifQ?mode=read&tenantId=2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

Cinsel taciz üniversitelerde hangi sorunlara neden olmaktadır? Üniversitelerde Cinsel Taciz ve Saldırı Birimi kurulmasına neden ihtiyaç duyulmuştur? CTS biriminin kurulma amacı, faaliyet alanları, kısaca yönerge hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Birim koordinatörünün, birim kurulu üyelerinin ve CTS birim temsilcilerinin görevleri nelerdir? CTS Birim Kurulu hangi görevleri yapar, Türkiye’de CTS’ler nasıl kurulmuştur? Türkiye’de hangi Üniversitelerde CTS birimleri bulunmaktadır. CTS iletişim ağı hakkında bilgilendirme ve örnekler verilecektir. 

 

 

Prof. Dr. Nigar YARPUZ-BOZDOĞAN

1971 yılında Enschede-Hollanda da doğdu. Hollanda da başlamış olduğu eğitimine Tarsus-Mersin de devam etti. 1994 yılında Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları bölümünde tamamladı. 1995-1997 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini, 1997-2005 yılları arasında Doktora eğitimini Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Ana Bilim Dalında tamamladı.

1995-2005 yılları arasında Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2010 yılında Ç.Ü. AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda göreve başladı. 2011 yılında Doçent, 2017 yılında Profesör kadrosuna atandı. 2010-2016 yılları arasında Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2016 yılından itibaren Ç.Ü. AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Ayrıca, 2019 yılında Ç.Ü. Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) Merkez Müdürü, 2022 yılında Ç.Ü. Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon üyesidir.

Evli ve 1 çocuk annesidir.