...

Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans ve Fen Bilgisi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programlarına Yüksek Lisans Öğrencisi Alımı

Başvurular,  06 Eylül 2017 günü saat 17.00’ye kadar Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. Bina Zemin Kat, Balcalı, Adana) adresine  yapılacaktır.

Sınavlar (yazılı ve mülakat) 07 Eylül 2017 günü saat 10.00 ve 13.30’da ilgili anabilim dallarında yapılacaktır.

Kayıtlar 08 Eylül 2017 günü yapılacaktır.

Her iki program için başvuru koşulları ve kontenjanlar aşağıya çıkarılmıştır:

FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS   Kontenjan: 12

PROGRAMA BAŞVURU KOŞULLARI

1. Adayların aşağıda sıralanan şartlardan en az birini karşılıyor olmak.
    1. Eğitim fakültelerinin fen bilgisi öğretmenliği, fizik öğretmenliği, kimya öğretmenliği, biyoloji öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, bilgisayar ve öğrenim teknolojileri ve sınıf öğretmenliği lisans diplomasına sahip olmak.
    2. Fen Edebiyat fakültesinin fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden mezun olanlar için, pedagojik formasyon sertifikasına ya da pedagojik formasyon tezli/tezsiz yüksek lisans diplomasına sahip olmak.
    3. Halen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, özel ilkokullarda, özel ortaokullarda, ya da özel liselerde fen bilgisi, fizik, kimya, biyoloji, sınıf, bilgisayar ve öğrenim teknolojileri, anaokulu öğretmenliği yapıyor olmak.
  2. ALES’ten (Eşit ağırlık veya Sayısal) en az 55 standart puan almış olmak veya ALES yerine geçebilecek, ALES taban puanına karşılık, YÖK tarafından belirlenen GMAT, GRE ve benzeri sınavlardan eşdeğer taban puanı almış olmak.
  3. Yabancı dil şartı aranmamaktadır.

MATEMATİK EĞİTİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS    Kontenjan: 9

PROGRAMA BAŞVURU KOŞULLARI

1. Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri’nin Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, İlköğretim Matematik Anabilim Dalı ya da Fen Edebiyat Fakülteleri’nin matematik bölümlerinden lisans diplomasına sahip olmak,
  2. ALES’ten sayısal ağırlık puan türünde en az 55 standart puan almış olmak,
  3. Yabancı dil şartı aranmamaktadır.