Duyurular

...

2023-2024 GÜZ YARIYILI İLANI

 

Enstitümüz 2023-2024 Güz Yarıyılı başvuruları 24 Temmuz 2023 – 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacak olup başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru sistemi başvuruların başlayacağı tarihte açılacaktır. Başvuru kılavuzunu inceledikten sonra başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Başvurularımız tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
Başvuru yapan adayların evrakları incelenerek yapılacak olan aday kabul sınavlarına girip giremeyecekleri sınavlar öncesinde web sitemizden duyurulacaktır.

 

 

Yurt dışından alınan diplomalar için Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) denkliğinin yapılmış olduğuna dair belgeye sahip olmayan adaylar için bilgilendirme (04.08.2023):

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 02.08.2023 tarihli ve 52054 sayılı yazısına istinaden yurt dışı diplomalar için YÖK denklik belgesine sahip olmayıp ilgili diplomanın YÖK tarafından tanındığına dair belgesi olan adaylar da lisansüstü programlara başvurabilirler. Bu durumdaki adayların https://sosyalbilimler.cu.edu.tr/storage/Belgeler/denklik_yerine_taninma_belgesi_ile_basvuru.docx  adresindeki dilekçeyi (doldurulmuş ve imzalanmış haliyle) tüm ekleri ile birlikte tarayarak başvuru esnasında tek bir dosya olarak ilgili mezuniyet alanına yüklemeleri gerekmektedir. Denklik yerine tanınma ile başvuran adayların programa kabul edilip kaydolmaları durumunda mezun oluncaya kadar YÖK’den alacakları denklik belgelerini Enstitümüz Müdürlüğüne ibraz etmeleri gerekmektedir.