...

2022-2023 GÜZ YARIYILI BAŞVURU DURUMU SORGULAMA VE ÖĞRENCİ KABUL SINAVLARI

2022-2023 Güz Yarıyılında Enstitümüze bağlı lisansüstü programlara başvuran adaylar, başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadıklarına ilişkin durumlarını https://enstitubasvuru.cu.edu.tr/ adresinden kontrol edebilirler.

Başvurusu onaylanan adayların kayıt hakkı kazanabilmeleri için başvuru kılavuzunun “4. SINAV TÜR VE TARİHLERİ” bölümünde yer alan ya da aşağıda verilen sınav tür ve tarihlerini inceleyerek duyuruda belirtilen sınavlara katılmaları gerekmektedir. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar kayıt hakkı kazanacaktır.

Program Türü

Sınav Tarihi

Tezli Yüksek Lisans

Yazılı Sınav: 22 Ağustos 2022 Pazartesi – Saat: 10:00*

Mülakat Sınavı: 22 Ağustos 2022 Pazartesi – Saat: 14:00*

Doktora/Sanatta Yeterlik

Yazılı Sınav: 22 Ağustos 2022 Pazartesi – Saat: 10:00*

Mülakat Sınavı: 22 Ağustos 2022 Pazartesi – Saat: 13:00*

Tezsiz Yüksek Lisans

Mülakat Sınavı: 23 Ağustos 2022 Salı – Saat: 10:00

Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans

Mülakat Sınavı: 24 Ağustos 2022 Çarşamba – Saat: 10:00

** İngiliz Dili Eğitimi Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programı sınavlarının yoğunluk nedeniyle 22 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanamaması durumunda, adayların bir kısmı 23 Ağustos 2022 tarihinde sınava alınabilecektir.

Aday kabul sınavlarının yapılış şekli aşağıdaki tabloda verildiği gibidir.

Sınav Türü

Tezli Yüksek Lisans Programları

Doktora/Sanatta Yeterlik Programları

Yönetim ve Organizasyon Tezsiz YL

Uzaktan Eğitim Bankacılık ve Finans Tezsiz YL

Uzaktan Eğitim İşletme Tezsiz YL

Uzaktan Eğitim Yönetim ve Organizasyon Tezsiz YL

Uzaktan Eğitim Pazarlama Tezsiz YL

Uzaktan Eğitim İşletme ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz YL

Uzaktan Eğitim Muhasebe Tezsiz YL

Ekonomi Tezsiz YL

Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Tezsiz YL

Eğitim Programları ve Öğretim Tezsiz YL

Uzaktan Eğitim Sınıf Öğretmenliği Tezsiz YL

İngiliz Dili Eğitimi Tezsiz YL

Başvuru kılavuzunda belirtildiği üzere başvuru sayısı 40’ın altında olduğundan program açılmamıştır.

Özel Hukuk Tezsiz YL

Radyo, Televizyon ve Sinema Tezsiz YL

Yüz yüze

Sınavların uygulanış şekli aşağıda belirtildiği gibidir:

Yüz yüze sınavlar:
Yüz yüze sınavlar ilgili anabilim/anasanat dallarında gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze sınavlara adayların Covid-19 önlemlerine uyarak gelmeleri gerekmektedir. Yüz yüze yazılı sınavlara girecek adaylar kalem, silgi, kalemtıraş vb. ihtiyaçlarını kendileri getireceklerdir. Adaylar sınava geçerli ve fotoğraflı bir kimlik belgesi ile gelmelidirler.

Çevrimiçi (online) sınavlar:
Çevrimiçi (online) sınavlar
Microsoft Teams programı aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Adayların sınav öncesinde ilgili programı https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-365/microsoft-teams/download-app adresinden ya da uygulama mağazasından kameralı, mikrofonlu ve hoparlörlü bir bilgisayara ya da aynı fonksiyonlara sahip akıllı telefon/tablet cihaza yüklemeleri gerekmektedir. Giriş yapılan cihazda kamera, mikrofon ve hoparlörün bulunmaması/çalışmaması durumunda adayın yazılı ve/veya mülakat sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylar kendileri için 2022-2023 Bahar yarıyılında tanımlanan Teams kullanıcı adı ve şifrelerini
https://enstitubasvuru.cu.edu.tr/ adresinden "Başvuru Durumunu Sorgula" düğmesini tıklayarak öğrenebilirler. Teams'de oturum açmak ve sınavlara katılmak için yukarıda bahsedilen kullanıcı adı ve şifre kullanılmalıdır. Teams programını kendi üniversite ya da kişisel hesabıyla kullanan adayların ilgili Teams hesaplarından çıkış yaparak https://enstitubasvuru.cu.edu.tr/ adresinde kendilerine verilen “guest.cu.edu.tr” uzantılı hesap ile oturum açması gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifre ile ilgili problem yaşamanız durumunda https://destek.cu.edu.tr/ adresinden yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Teams programını bilgisayarına yükleyen adayların sınav süresi boyunca programı açık tutmaları ve internete bağlı olmaları gerekmektedir. Akıllı telefon/tablet cihaz ile sınava katılacak adaylar ise Teams uygulamasına ait bildirimlere/isteklere izin verdiklerinden ve internete bağlı olduklarından emin olmalıdırlar.

Adaylar sınav öncesinde yukarıda belirtilen kullanıcı bilgilerini kullanarak Teams'de oturum açıp kendilerine yapılan tüm duyuru ve talimatları takip etmelidirler. Adaylar ilgili ekipte planlanan toplantılara ya da sınav görevlileri tarafından davet edildikleri toplantı/görüntülü aramalara katılmak zorundadırlar. Yazılı sınav ve mülakat süresince adayların kamera, mikrofon ve hoparlörlerini açık tutmaları ve sınav görevlileri tarafından kendilerine yapılan tüm uyarıları takip etmeleri gerekmektedir. Adayların bu ve benzeri sınav kurallarına uymamaları durumunda sınavları geçersiz sayılacaktır.

Adayların sınav süresince diğer adaylar ya da üçüncü kişilerle iletişime geçmesi ve kopya çekmesi yasaktır.

Sınavlar kayıt altına alınacak olup sınava katılacak adaylar bu şartları peşinen kabul etmiş sayılırlar.