Duyurular

...

2020-2021 BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ KABUL SINAVLARI

 

Lisansüstü programlarımıza öğrenci kabulünde uygulanacak sınavların tür ve saatleri ile ilgili bilgilendirme için 2020-2021 Bahar Yarıyılı Sınav Tür ve Tarihlerini inceleyiniz.

Yüz yüze sınavlar:
Yüz yüze yapılacak sınavlar ilgili anabilim/anasanat dallarında gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze yapılacak sınavlara adayların Kovid-19 önlemlerine uyarak ve maske takarak gelmeleri gerekmektedir. Yüz yüze sınavlarda adaylar sosyal mesafe kuralları gözetilerek sınav salonuna alınacaktır. Yüz yüze yazılı sınavlara girecek adaylar kalem, silgi, kalemtıraş vb. ihtiyaçlarını kendileri getireceklerdir. Adaylar sınava geçerli ve fotoğraflı bir kimlik belgesi ile gelmelidirler.

Çevrimiçi (online) sınavlar:
Çevrimiçi (online) sınavlar 
Microsoft Teams programı aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Adayların sınav öncesinde ilgili programı https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-365/microsoft-teams/download-app adresinden ya da uygulama mağazasından kameralı, mikrofonlu ve hoparlörlü bir bilgisayara ya da aynı fonksiyonlara sahip akıllı telefon/tablet cihaza yüklemeleri gerekmektedir. Giriş yapılan cihazda kamera, mikrofon ve hoparlörün bulunmaması/çalışmaması durumunda adayın yazılı ve/veya mülakat sınavı geçersiz sayılacaktır.


Adaylar kendileri için tanımlanan Teams kullanıcı adı ve şifrelerini 
https://enstitubasvuru.cu.edu.tr/ adresinden "Başvuru Durumunu Sorgula" düğmesini tıklayarak öğrenebilirler. Teams'de oturum açmak ve sınavlara katılmak için yukarıda bahsedilen kullanıcı adı ve şifre kullanılmalıdır. Kullanıcı adı ve şifre ile ilgili problem yaşamanız durumunda https://destek.cu.edu.tr/ adresinden yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Adaylar sınav öncesinde Teams'de oturum açıp kendilerine yapılan tüm duyuru ve talimatları takip etmelidirler. Adaylar ilgili ekipte planlanan toplantılara ya da sınav görevlileri tarafından davet edildikleri toplantı/görüntülü aramaları katılmak zorundadırlar. Yazılı sınav ve mülakat süresince adayların kamera, mikrofon ve hoparlörlerini açık tutmaları ve sınav görevlileri tarafından kendilerine yapılan tüm uyarıları takip etmeleri gerekmektedir. Adayların bu ve benzeri sınav kurallarına uymamaları durumunda sınavları geçersiz sayılacaktır.

 

Yazılı sınavlar için adayların geçerli ve fotoğraflı kimlik belgesi ile kağıt-kalem, silgi-kalemtraş gibi ihtiyaçlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Yazılı sınavda adaylar kullandıkları tüm kağıtlara ad soyad ve TC kimlik numaralarını yazıp imzalamalıdırlar. Sınav bitiminde adaylar yanıtlarının fotoğraflarını çekip/tarayıp sistemde ilgili sınavın altına yüklemek zorundadır. Bu amaçla adaylar yanlarında bir akıllı telefon ya da tablet bulundurabilirler. Ancak adayların sınav esnasında bu cihazları kullanmaları kesinlikle yasaktır. Yüklenen belgelerdeki yanıtların okunabilir olması gerekmektedir. Yanıtları yüklemek için ayrıca süre verilmeyeceğinden, son anda yapılacak yüklemelerde çıkabilecek problemler göz önüne alınarak, yanıtların hazır olur olmaz sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Sınavlar kayıt altına alınacak olup sınava katılacak adaylar bu şartları peşinen kabul etmiş sayılırlar.