Duyurular

...

2020-2021 GÜZ YARIYILI SINAV TÜR VE TARİHLERİ


2020-2021 GÜZ YARIYILI SINAV TÜR VE TARİHLERİ


Lisansüstü programlarımıza öğrenci kabulünde uygulanacak sınavların tür ve saatleri ile ilgili bilgilendirme için 2020-2021 Güz Yarıyılı Sınav Tür ve Tarihlerini inceleyiniz.

Yüz yüze sınavlar:
Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans ve Doktora yazılı sınavları Abdi Sütçü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda saat 10:00'da, mülakat sınavları ise daha önce ilan edilen saatlerde İlahiyat Fakültesinde yapılacaktır.

Yüz yüze yapılacak diğer sınavlar ilgili anabilim/anasanat dallarında gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze sınavlarda adaylar sosyal mesafe kuralları gözetilerek, dezenfektan uygulamasının ardından maske ve dezenfektan mendil dağıtılarak sınav salonuna alınacaktır. Yüz yüze yazılı sınavlara girecek adaylar kalem, silgi, kalemtıraş vb. ihtiyaçlarını kendileri getireceklerdir. Adaylar sınava geçerli bir kimlik belgesi ile gelmelidirler.

Online (uzaktan) sınavlar:
Online (uzaktan) sınavlar Microsoft Teams programı aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Adayların sınav öncesinde ilgili programı kameralı, mikrofonlu ve hoparlörlü bir bilgisayara ya da aynı fonksiyonlara sahip akıllı telefon/tablet cihaza yüklemeleri gerekmektedir. Giriş yapılan cihazda kamera, mikrofon ve hoparlörün bulunmaması/çalışmaması durumunda adayın yazılı ve/veya mülakat sınavı geçersiz sayılabilecektir.

Adaylar kendileri için tanımlanan Teams kullanıcı adı ve şifrelerini https://enstitubasvuru.cu.edu.tr/ adresinden "Başvuru Durumunu Sorgula" düğmesini tıklayarak öğrenebilirler. Teams'de oturum açmak ve sınavlara katılmak için yukarıda bahsedilen kullanıcı adı ve şifre kullanılmalıdır. Kullanıcı adı ve şifre ile ilgili problem yaşamanız durumunda bilgi-islem@cu.edu.tr adresine mail yoluyla bilgi veriniz.

Adaylar sınav öncesinde Teams'de oturup açıp kendilerine yapılan tüm duyuru ve talimatları takip etmelidirler. Adaylar sınav görevlileri tarafından davet edildikleri toplantı/görüntülü aramaları kabul etmek zorundadırlar. Yazılı sınav ve mülakat süresince adayların kamera, mikrofon ve hoparlörlerini açık tutmaları ve sınav görevlileri tarafından kendilerine yapılan tüm uyarıları takip etmeleri gerekmektedir. Sınav kurallarına uymamaları durumunda adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavlar kayıt altına alınacak olup sınava katılacak adaylar bu şartları peşinen kabul etmiş sayılırlar.