...

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURULARDA YDS SONUÇ BELGESİ İBRAZI

Covid-19 Küresel Salgınından dolayı ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) 27 Eylül 2020'ye ertelenmesi nedeniyle, 02.09.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında YDS belgesi olmadığı için yükseköğretim kurumlarında açılan lisansüstü programlara başvuru yapamayan adaylara şartlı başvuru imkanı tanınmıştır.

İlgili öğrenciler programa şartlı başvuru yaparak değerlendirmeye alınacak, değerlendirme sonucunda kayıt hakkı kazanmalarına karşın 27 Eylül 2020 tarihli YDS sınav sonucunun açıklanmasından itibaren 5 gün içinde mesai bitimine kadar yabancı dil puanına ilişkin belgeyi ibraz etmemeleri durumunda kayıt işlemleri iptal edilecektir.

Bu karara istinaden, yabancı dil şartını sağlayamadığı için lisansüstü programlara başvuramayan adaylar, Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Başvuru Sistemine girerek, "yabancı dil puanına ilişkin belgeyi ÖSYM'nin 27 Eylül 2020 tarihli YDS sınav sonucunu açıklamasından itibaren 5 gün içinde mesai bitimine kadar Enstitümüze ibraz edeceklerini, bu belgeyi belirlenen tarihe kadar ibraz etmemeleri durumunda ilgili programın kayıt şartlarını sağlamadıklarından kayıt işlemlerinin iptal edileceğini kabul ettiklerini" taahhüt ederek şartlı başvurularını yapabilirler.